Om CK Distans

CK Distans bildades hösten 2005. Från första dagen har tanken varit att samla er som är intresserade av att cykla extra långa distanser på cykel ganska många mil per dygn. I den organiserade form som kallas randonnécykling, eller brevetcykling. Det är krävande men det handlar inte om att man måste cykla extremt fort för att hinna de distanser det handlar om. Korta raster är nyckeln till att hinna långt på kort tid. Mer tid på cykeln alltså. De flesta som är aktiva randonneurer cyklar för mötena med andra cyklister och för upplevelsen att att komma till platser som ligger en bit hemifrån.

Vi arrangerar brevetlopp varje säsong. De fungerar som  kvalificeringslopp inför PBP  vart fjärde år. Därutöver har vi arrangerat Sverigetempot ett flertal gånger. Vi tröttnar aldrig på att visa upp Sveriges vackra natur och glesbygd  från cykelsadeln. I augusti 2019 arrangerar vi ultramarathonloppet SUb 610 so kvalificering för Race Across America för tredje gången. Det är en nonstoptävling med följebil i 60 mil. Även 30 och 15 milsbanor finns.

De senaste åren har bike packing blivit väldigt populärt internationellt och även i Sverige finns relativt många som cyklar dessa ofta flera veckor långa lopp i Europa (exempelvis Transcontinental Race) och i USA. Det finns en serie sådana lopp med lite kortare distanser men i väldigt exotiska miljöer. Läs om Biking Man här. CK Distans kanske kommer att arrangera ett sådant lopp men mer troligt är kanske att vi genom vår profil och arrangerade lopp lockar även de som gillar de nya äventyrsloppen.

Vi hoppas att vi inspirerar till mer cykling!

Bli medlem