Om CK Distans

CK Distans bildades hösten 2005. Från första dagen har tanken varit att samla er som är intresserade av att cykla extra långa distanser på cykel ganska många mil per dygn. I den organiserade form som kallas randonnécykling, eller brevetcykling. Det är krävande men det handlar inte om att man måste cykla extremt fort för att hinna de distanser det handlar om på tiden man har på sig. Korta raster istället för långa, är nyckeln till att hinna långt på kort tid. Mer tid på cykeln alltså. De flesta randonneurer är resenärer minst lika mycket som de är cyklister.

Vi arrangerar brevetlopp varje säsong. De fungerar som  kvalificeringslopp inför PBP  vart fjärde år. Därutöver har vi arrangerat Sverigetempot ett flertal gånger. Vi tröttnar nog aldrig på att visa upp Sveriges vackra natur och glesbygd  från cykelsadeln.

De senaste åren har bikepacking blivit väldigt populärt internationellt och även i Sverige finns relativt många som cyklar dessa ofta flera veckor långa lopp i Europa (exempelvis Transcontinental Race) och i USA. Det finns en serie sådana lopp med lite kortare distanser men i väldigt exotiska miljöer. Läs om Biking Man här. CK Distans kanske kommer att arrangera ett sådant lopp men mer troligt är kanske att vi genom vår profil och arrangerade lopp lockar även de som gillar de nya äventyrsloppen.

Vi hoppas att vi inspirerar till fler upplevelser på cykeln!

Som medlem i CK Distans är du en cyklist som gärna cyklar längre än de flesta cyklister gör. Ja, även om man räknar med Vätternrundan här i Sverige.

Letar du efter en förening som har rabatter i butiker och hos researrangörer så är CK Distans tyvärr inte för dig.

Vill du hjälpa till att arrangera brevetlopp där du bor? Vill du engagera dig i Sverigetempot eller i planeringen för något lopp som inte finns än? Även om du nöjer dig med att helt enkelt cykla och kanske bära klubbtröjan på turerna, kan vi vara rätt förening för dig. Känns det rätt, är det rätt.

Bli medlem